Vleugje prehistorie en asperges

    • Home
    • Vleugje prehistorie en asperges

Dichter bij de oermens komt u niet. In de nieuwe expositie van het Hunebedcentrum beleeft u de tijd van de hunebedbouwers. Vlak bij is het grootste hunebed, dat met die reusachtige stenen het topstuk van de hunebedbouwers is. Om te weten te komen hoe deze stenen in het Hondsruggebied terecht zijn gekomen en wat de mensheid met het landschap heeft gedaan, bezoekt u de poort van Hondsrug UNESCO Geopark. Hier vindt u de 150.000 jaar geschiedenis van het Hondsruggebied. Beleef hier in de buitenlucht de vroegste mens, ontdek grafheuvels en veenwegen voordat u het prehistorische dorp in wandelt.
Bij Aspergeboerderij De Sandur komt u middels een film en een rondleiding alles te weten over het proces van groeien van de asperge. Sommige asperges zijn groen omdat ze zonder een bed groeien en dus het zonlicht zien. Er is heel veel te vertellen en te zien. Ook is er een winkel met allerlei recepten en cadeaupakketten.
Via een koffiestop in Nunspeet rijden we naar Borger voor een bezoek aan het Hunebedcentrum. We starten met de boerenlunch en hierna volgt de rondleiding. Vervolgens rijden we naar Nieuw-Amsterdam voor een bezoek aan de Aspergeboerderij. We sluiten de dag af in Terwolde voor een heerlijk driegangen diner.

Max. 60 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

entrees

lunch

rondleidingen

presentatie

uitleg en film

koffie met koek

Dekselse pannetjes

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg