Friesland 1666

Natuurlijk kent Friesland vele eigenaardigheden. Een van de meest in het oog springende kenmerken is toch wel de Friese taal. En dat is nu net iets wat je moeilijk zichtbaar maakt aan de niet-Fries. En hoe kunnen ze u dat beter laten zien dan door de in 1666, aan de pest overleden Friese voorvechter Gysbert Japicx of zijn vrouw sicke, die u uitnodigen om mee te gaan in hun tijd, 1666!

Via een koffiestop in Urk rijden we naar Makkum waar we kennis maken met Gybert of zijn vrouw Sijcke. Ze zijn op bezoek bij hun familie in Woudsend of Makkum wanneer de touringcars langs rijdt. Na een keer toeteren komt een van de twee naar buiten. Een beetje verschrikt omdat ze nog nooit eerder zo’n groot gevaarte op wielen hadden gezien maar ook nog eens zoveel mensen in kunnen, zijn ze na een poosje toch bereid in de bus te stappen en te vertellen over hun Friesland. En Frieser dan Gybert of Sijcke zult u niet vinden.

De mooiste route wordt gereden van Woudsend of Makkum naar Hindeloopen. Tijdens de rit vertellen ze de mooiste verhalen maar af en toe zijn ze zelf ook verbaasd van het moderne Friesland met zelfs in elke stad een fontein!

Eenmaal aangekomen in Hindeloopen staat de koffietafel met kroket al gereed. (ook mogelijkheid voor een warme lunch, 3-gangen stoofpotje) Na de maaltijd volgt er een ludieke ouderwetse visafslag. Iedereen kan nu bij opbod en afslag gerookte vis kopen. Er wordt uitleg gegeven over de klok en het bieden.

Hierna heeft u even vrije tijd in Hindeloopen en kunt u de fontein bekijken.

We sluiten de dag af in Harskamp met een heerlijk driegangen diner of koffietafel.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

gidskosten

koffietafel met kroket

bieden op vis

bezoek Fontein

3-gangen diner

 

Optie:

Ook Elfstedentocht en Boerenland arrangement mogelijk

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg