Achter de tralies

    • Home
    • Achter de tralies

Heeft u wel eens aan de schandpaal gestaan? Een cel van binnen gezien? Op de stoel van de rechter gezeten? In het Gevangenismuseum kan het allemaal. Misdaad en straf zijn van alle tijden, maar de manier waarop we straffen is door de eeuwen heen sterk veranderd. Hier ontdekt u alles over misdaad en straf in Nederland vanaf 1600 tot en met nu. Het museum is gevestigd in een van de oude dwanggestichten die in 1823 door de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen zijn gebouwd voor bedelaars en landlopers. Veenhuizen is een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis, meer dan honderd rijksmonumenten en vijf gevangenissen die nog steeds in gebruik zijn.

Met de touringcars rijdt u langs enkele nog in gebruik zijnde gevangenissen, zoals Esserheem en Norgerhaven. Ook komt u langs een aantal monumentale gebouwen, zoals het vroegere hospitaalcomplex en de kerken. Natuurlijk ziet u ook de woningen met de befaamde gevelteksten, zoals Leering door Voorbeeld, Helpt Elkander en Werk en Bid. Onderweg vertelt de gids op geanimeerde wijze over wat u allemaal ziet.

Via een koffiestop rijden we naar Museumherberg De Ar. Hier kijkt u echt uw ogen uit, zoveel is er te zien. U gebruikt hier uw koffietafel op de deel van een ouderwetse Drentse boerderij midden in het gezellig plaatsje Westerbork. Na de lunch rijden we naar Veenhuizen voor een bezoek aan het Gevangenismuseum. We besluiten de dag met een prima driegangen diner in Hoenderloo.

Max. 60 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

koffietafel

entree

koffie met appelgebak

rondleiding

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg