Spoorwegmuseum

Spoorwegmuseum

Ontdek met de hele school het boeiende verleden van de trein.
Onze educatieve programma’s zijn zo opgezet dat ze interessant zijn voor verschillende soorten leerlingen; niet alleen voor techneuten en dromers, maar ook voor doeners en bollebozen. Elk programma bestaat uit een voorbereiding op school, een museumbezoek en een verwerking.

Nadat de leerlingen het educatieve programma volbracht hebben, is er volop de gelegenheid om de 4 beleveniswerelden van het museum te bezoeken. Zo dalen ze af in een Engels mijnwerkersdorp, in het droomtheater wonen ze een toneelstuk bij en als klap op de vuurpijl maken ze een achtbaanrit langs, onder en over de meest imposante treinen rijdt uit de jaren ’20 en ‘30. Tevens is er een groot buitenterrein waar naar hartelust gespeeld kan worden.

De educatieve programma’s zijn ingedeeld per groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8.

Groep 3 & 4: ‘Sein op Groen’
Sein op groen, rijden maar! De leerlingen helpen de machinist van Het Spoorwegmuseum om het sein op groen te krijgen. Na een introductie met een koffer vol voorwerpen die met seinen te maken hebben gaan ze zelf op ontdekkingsreis.

Groep 5 & 6: ‘De klungelige kruier’
O nee! De Oriënt Express gaat bijna vertrekken op zijn lange reis naar Constantinopel en de kruier is allemaal bagage kwijtgeraakt van belangrijke reizigers. De leerlingen moeten in een race tegen de klok door het museum speuren op zoek naar de verloren voorwerpen.

Groep 7 & 8: ‘De Spoorkoerier’
Als journalisten van ‘De Spoorkoerier’ speuren de leerlingen door het hele museum naar bijzonder nieuws en spannende weetjes over de duurzaamheid van verschillende treinen. Ze gaan met ‘De Spoorkoerier’ in handen als echte reporters op zoek naar de opvolgers van de eerste trein en maken ze de krant compleet. Na alle informatie te hebben verzameld zijn deze journalisten er klaar voor om de duurzaamheidsquiz te doen! Welke klas weet het meest over duurzaamheid en treinen en wint de prijs?

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg