Nederlands Waterleidingmuseum

    • Home
    • Nederlands Waterleidingmuseum

Nederlands Waterleiding Museum

Het leukste museum over drinkwater zit in een watertoren!
Voor een spannend uitstapje met kinderen ga je naar het Nederlands Waterleidingmuseum.
In de, hoog boven de huizen uittorende, oudste watertoren van Utrecht sta je onder een machtig waterreservoir met een capaciteit van anderhalf miljoen liter water.
Het museum biedt je een unieke kans om kennis te maken met de drinkwatervoorziening in Nederland. Hoeveel mensen weten eigenlijk waar het drinkwater vandaan komt en hoe het uiteindelijk uit de kraan komt? Op de verschillende etages van de watertoren wordt op verrassende manier antwoord gegeven op dergelijke vragen. Aan de hand van onder meer maquettes, foto’s, gereedschappen en kunstwerken. De leerzame tocht door het museum eindigt in de top van de 40 meter hoge toren die in 1896 is gebouwd. Op verzoek vertelt een gids tijdens een rondleiding de geschiedenis van leidingwater.

De verdiepingen zijn sfeervol ingericht, bovendien is het authentieke karakter van het gebouw bewaard gebleven. Eenmaal boven geniet je van het prachtige uitzicht over de stad. De vele doorkijkjes in het trappenhuis geven je goed zicht op de Domtoren, die fier boven Utrecht uitsteekt.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg