Speelpark Oud Valkeveen

    • Home
    • Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen

Speelpark Oud Valkeveen is al bijna 80 jaar het paradijs voor kinderen die van ‘gewoon lekker spelen’ houden. Er is een goede kans dat vele Opa’s of Oma’ hier vroeger al als klein kind hebben geschommeld of op de wip hebben gezeten.

Zoveel historie in zo’n mooie bosrijke omgeving en midden in het Gooi, dat wil je hoe dan ook behouden. En ook nu weer kinderen de kans geven mooie avonturen te beleven. Gewoon een beetje lekker je gang kunnen gaan. De attracties zijn gericht op kinderen tot 12 jaar, zijn gratis en liggen rond een centraal plein waardoor alles goed te overzien is!. Geen miljoeneninvestering in Roller Coasters, waar ze nog niet in mogen. In Oud Valkeveen leren ze dat zelf te bepalen. De speelweide, de klauterrekken, de trapauto’s, het pirateneiland midden in de vijver waar vroeger nog op geschaatst werd …, een klimvulkaan, etc. etc. Onder- en bovenbouw, allemaal komen ze aan hun trekken. Een aantal attracties zijn gericht op het spelenderwijs leren. In de goudmijn wanen de kinderen zich als een echte gelukzoeker en kunnen ze waardevol gesteente uit de hele wereld vinden.

Nieuw is het theaterrestaurant. Een oude boerderij is als het ware weer opnieuw opgebouwd met gebruik van mooie natuurlijke materialen. Voor het eten kunnen scholen op verschillende plekken in het park terecht. Naast het speciale Smikkelmenu voor scholen (€ 3,50 per menu) kan er natuurlijk ook van de picknickweide gebruik gemaakt worden. Handig om te weten dat je in Oud Valkeveen ook van de ‘Free Wifi zone’ gebruik kan maken, zodat je contact met de ‘thuisbasis” kunt houden

Entertainment in het park en een op scholen toegesneden interactieve show maken scholreisjes tot iets speciaals. In het nieuwe gebouw is tevens een podium gemaakt voor de shows. Is het mooi weer dan wordt het podium zodanig gebruikt dat je lekker buiten kan zitten en aan de show kan meedoen. Verder is er ruimte gecreëerd voor onze (w)onderwaterwereld indoor speelhal. Is het super mooi weer dan is ons eigen strand aan het ondiepe water van het Gooi meer een uitkomst. Op Speelpark Oud Valkeveen kan je dus ‘weer of geen weer’ plezier maken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg