Smokkelroute

U weet vast wel dat er vroeger veel gesmokkeld werd. Vooral tussen Brabant en België was dit een bezigheid die dag en nacht door velen werd bedreven. Maar hoe dit nou precies in zijn werk ging weet u misschien niet (of toch wel).Vandaag start uw beginnerscursus.

Smokkelen gebeurde doorgaans in de avond of nacht. Toch zijn er ook overdag wel spannende smokkelverhalen te vertellen. Om die verhalen interessant te maken, heeft u een gids die uitstekend op de oude smokkelroutes uit de voeten kan en van alles over de daar heersende praktijken weet te vertellen. Dit arrangement begint in de koffieshop van het museum met koffie en vlaai, vertoning van een diaserie over de Kempen en een kort overzicht van wat er in het museum te zien valt. Daarna volgt een bezoek aan het museum en de museumtuin. De rondrit voert door het prachtige ‘Grenspark De Kempen’. Een deskundige gids vertelt smokkelverhalen en anekdotes. Ook het landschap en de geschiedenis van de Kempische mens krijgen de aandacht die zij verdienen. De tocht eindigt op de sfeervolle markt van Eersel, een van de mooiste pleinen van Brabant. Niet voor niets is de markt sinds 1967 tot “Beschermd dorpsgezicht” verheven. U kunt er neerstrijken op een van de vele terrasjes of onderduiken in een van de pittoreske herbergen. Een pentekening zorgt voor een blijvende herinnering aan de tocht.

Vanuit uw opstapplaats reist u af naar Eersel, waar u wordt ontvangen bij Restaurant de Acht Zaligheden met koffie en vlaai. Aansluitend wordt een diaserie over de Kempen getoond. U bezoekt het museum met de museumtuin. Vervolgens wordt er een Brabantse koffietafel geserveerd. U stapt in de touringcar en start de Smokkelroute door het prachtige ‘Grenspark de Kempen’. Door een deskundige gids worden smokkelverhalen verteld, doorspekt met anekdotes. De tocht eindigt op de historische markt in Eersel. Een pentekening zorgt voor een blijvende herinnering aan deze tocht. We besluiten de dag in Tilburg met een goed verzorgd driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met vlaai

entree

koffietafel

gidskosten

3-gangen diner

 

Optie:

Informeer naar de andere arrangementen

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg