Rondje West Brabant

    • Home
    • Rondje West Brabant

West-Brabant is echt een agrarische hoek van Brabant en dat is niet verwonderlijk, want op de zware zeeklei doen gewassen als aardappelen, suikerbieten, lijnzaad en vlas het uitermate goed. In Klundert staat het Nationaal Vlasserij- en suikermuseum, waar vrijwilligers, die vroeger jarenlang in de vlasserij werkten, u rondleiden langs diverse exposities over vlasverwerking en suikerproductie en u demonstreren hoe fysiek zwaar het werk was om de taaie vlasstengel te verwerken tot vlaslinnen, een oud ambacht dat sinds de industrialisering nagenoeg vergaan is.

Bij het historische vestingplaatsje Willemstad liggen de grootste binnenvaartsluizen van Europa, die onderdeel vormen van de eerste fase in het Deltawerken-project. Eenmaal aangekomen in Willemstad heeft u gelegenheid om lekker rond te wandelen langs de diverse monumenten, waaronder het Mauritshuis en de oude kade.

In de ochtend vertrekt u vanuit uw opstapplaats naar Terheijden waar u ontvangen wordt met 2x koffie en gesorteerd gebak. Na de koffie rijdt de gids met u naar Klundert voor een interessant bezoek aan het Vlasserij- en suikermuseum. In het museum gebruikt u ook de broodjeslunch. Na de lunch maakt u met uw lokale gids door deze westhoek van Brabant een leuke route over allerlei dijkjes naar Willemstad met het indrukwekkende sluizensysteem.  Na een kort bezoek reist u door naar het “Domein” van Frans Bauer in Fijnaart. Langs Dinteloord, bekend van de grootste suikerfabriek van Nederland, keert u uiteindelijk terug in Terheijden. Hier wordt ter afsluiting een heerlijk driegangen diner verzorgd.

Max. 61 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

2 kopjes koffie met gebak

entree

rondleiding

gidskosten

lunch

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg