Brabants genot

Voordat we thee gaan proeven, krijgt u eerst een rondleiding door één van de theetuinen. Lekker in de buitenlucht kennis maken met de ‘Camelia Sinensis’, oftewel de theeplant. Daar komen immers al die heerlijke smaken vandaan. Na de rondleiding neemt u plaats in de theesalon voor een proeverij. Daarbij leert u wat thee precies is, welke culturen er zijn. proeft u van verschillende klassen thee in combinatie met lekkere hapjes en gaat u er ook zelf mee aan de slag: hoe zet u het perfecte kopje thee! Vooralsnog is de plantage een onderdeel van de boerderij. Naast de asperges en aardbeien, staan er inmiddels enkele duizenden theeplanten in de grond. Deze staan verdeeld over drie theetuinen. Dit zijn de planten waar ook van wordt geplukt. Van het geplukte blad maken ze vervolgens in eigen beheer de thee.

Het Valkerij en Sigarenmakerij Museum bestaat uit twee collecties. Het Valkerij Museum geeft een beeld van de valkerij in de periode 1650 tot en met 1850, een periode waarin koningen en hoge adel hun gasten vermaakten met het “vederspel”. Het Sigarenmakerij Museum geeft een beeld van de ontwikkeling van de sigarenmakerij in Valkenswaard vanaf 1865 tot de neergang. De schakel tussen Valkerij en Sigarenmakerij is de rijke Engelse valkenier Richard Hamond, een tijd lang woonachtig in Valkenswaard. Bij zijn overlijden in 1845 liet hij een kapitaal van 24.000 gulden na aan Jan van Best, die het in 1865 gebruikte om er een sigarenfabriek mee te starten.

Vanuit uw opstapplaats rijden we naar Soerendonk waar we worden ontvangen met koffie en vlaai. Hierna brengen we een bezoek aan de Theeplantage. In de middag nuttigen we de koffietafel weer in Soerendonk bij Antoine. Na de lunch krijgen we een rondleiding door het Valkerij & Sigaren Museum. We sluiten de dag ook weer af bij Antoine voor een heerlijk driegangen diner.

Max. 50 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met vlaai

entrees

uitleg

koffietafel met kroket

rondleiding

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg