Smokkelaars en orgels

    • Home
    • Smokkelaars en orgels

Het dorpje Baarle, bestaande uit de Nederlandse gemeente Baarle-Nassau en de Belgische gemeente Baarle-Hertog . Vaak wordt gedacht, dat Baarle precies ligt op de grens van België en Nederland, waarbij de grens door één straat loopt, niets is echter minder waar! In Baarle is namelijk sprake van een enclavesituatie; stukjes grond die volledig door een ander land worden omringd. Het is dan ook zeker begrijpelijk dat in dit dorp voorheen “gesmokkeld werd bij het leven”.  Uw gids weet daar absoluut het fijne van! Baarle-Nassau is verder bekend vanwege het Kaarsenmuseum. De vreemdsoortigste kaarsen, alle handgemaakt,  vindt u hier in prachtige geuren, kleuren en vormen, absoluut verrassend!

In Museum Dansant maakt u een rondreis door de tijd, in een cabaretachtige sfeer hoort u alles over de geschiedenis van de orgels uit de tijd dat het woord “onthaasten”  nog uitgevonden moest worden. Natuurlijk hoort u ook wat er voor werk zit achter de kleurige orgel façades, en hoe eigenlijk de muziek op de boeken gemaakt wordt. Een reis terug in de tijd met volop gelegenheid voor een dansje in Orgelpaleis “Dansant”.

’s-Ochtends wordt u in uw woonplaats opgehaald en gereden naar de Nederlands-Belgische grensstreek, naar Baarle. Hier wordt u gelijk ontvangen met 2x koffie met Smokkelgebak. Na de koffie bezoekt u het Baarles Museum met een schitterende collectie uit echte bijenwas vervaardigde kaarsen. Geheel in stijl krijgt u een Encave-lunch geserveerd, waarna een rondrit volgt langs beruchte smokkelplekken in de omgeving. Daarna bezoekt u in Hilvarenbeek het Orgelmuseum Dansant. Op de terugweg naar uw opstaplocatie wordt een heerlijk driegangen diner geserveerd.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

twee kopjes koffie met smokkelgebak

entrees

Enclave lunch

gidskosten

rondleiding

koffie /cake / frisdrank

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg