Bakkersmolen en Asperges

    • Home
    • Bakkersmolen en Asperges

De rondleiding door de nog werkende molen in Essen is zeer interessant. Het stoommachinemuseum, de bakkerij, waarin zich meer dan duizend authentieke bakattributen bevinden. Hier wordt op traditionele manier brood, speculaas en vele andere lekkernijen gemaakt in een met hout gestookte bakoven. De machines in de bakkerij worden aangedreven door een uit Engeland afkomstige Marshall Stoomlocomobiel. In het winkeltje zijn de heerlijke ambachtelijke gebakken en lekkernijen verkrijgbaar.

Het Markiezenhof is een van de fraaiste stadspaleizen van West-Europa. Gebouwd in de late 15e eeuw, door de fameuze Mechelse bouwmeesters Anthonie en Rombout Keldermans, was dit het woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. Tegenwoordig is Het Markiezenhof een museum en geeft het onderdak aan het regionaal archief. De aandacht van museum en archief ligt op de historie van stad en regio en de geschiedenis van de kermis.

In de bosrijke omgeving bij Etten-Leur, ligt asperge- en wijnboerderij “De Santspuy”. Vanaf eind maart tot begin juli is het asperge seizoen en worden er excursies gegeven waarbij het aspergesteken en sorteren te zien is. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om al dat lekkers te proeven; in de kas is een gezellige ontvangstruimte voor groepen gemaakt, waar het goed toeven is.

Vanuit uw opstapplaats rijden we rechtstreeks naar Essen voor een bezoek aan de Bakkersmolen. We worden ontvangen met koffie en gebak. Vervolgens starten we met de rondleiding. Tegen het middaguur nuttigen we ook hier de lunch. Na de lunch krijgen we een rondleiding door het Markiezenhof. Vervolgens brengen we nog een bezoek aan de Santspuy. We sluiten de dag af in Terheijden met een prima driegangen diner.

Max.60 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

rondleidingen

broodmaaltijd

entrees

proeven

koffie

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg