Schaatsen en Berenburg

    • Home
    • Schaatsen en Berenburg

Hindeloopen is zo’n stadje waar alles Fries ademt, het zijn allemaal kleine straatjes, bruggetjes, bootjes en typische  schilderwerk. Voeg daar het schaatsen en de Elfstedentocht aan toe en je hebt een echt reisje Friesland.

In het schaatsmuseum vindt u naast de originele schaatsen van (toen nog)- prinses Wilhelmina en de grootste schaatscollectie van Nederland, ook een authentieke werkplaats van de schaatsenmaker en andere oude ambachten. De afgevroren teen van Tinus Udding uit de Eflstedentocht van 1963 is hier ook een pronkstuk uit de Elfstedentocht geschiedenis.

Benieuwd naar de geschiedenis van Sonnema? In het Sonnema bezoekerscentrum duikt u even terug in de tijd. In anderhalf uur tijd wordt u  meegenomen door de geschiedenis van Sonnema. Direct wordt duidelijk waarom Sonnema Berenburg zo’n bijzondere drank is. Uiteraard mag een proeverij niet ontbreken.

Via een koffiestop in Urk rijden we naar het mooie Hindeloopen. We brengen een bezoek aan het schaatsmuseum waarbij we starten met een broodmaaltijd. Hierna bezoeken we het museum en de winkel. Vervolgens rijden we naar Bolsward voor een bezoek aan Sonnema Berenburg. Hier volgt de film, rondleiding en uiteraard proeverij. We besluiten de dag in Tollebeek voor een goed verzorgd driegangen diner.

Max. 70 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

entrees

koffietafel

rondleiding

film

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg