Het Fries Woudagemaal

    • Home
    • Het Fries Woudagemaal

Hotel Gaasterland ligt in Friesland aan de rand van het eeuwenoude Rijsterbos, vlakbij het IJsselmeer. Een prachtige locatie. In dit mooie gebied maakt u ook een schitterende rondrit onder begeleiding van een deskundige gids.

Een bezoek aan het Woudagemaal begint in het naastgelegen bezoekerscentrum, waar jong en oud wordt geïnformeerd over de werking van het stoomgemaal en het waterbeheer in Fryslân. De interactieve expositie biedt de bezoekers een kijkje in de wereld van stoom, kracht en beweging. Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is het grootste en het enige nog functionerende stoomgemaal ter wereld. Het gemaal werd in 1920 geopend door koningin Wilhelmina en had als taak om overtollig water vanuit Friesland in de Zuiderzee en later het IJsselmeer te pompen. Het Woudagemaal staat vanaf 1998 op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO.

Via een koffiestop in Urk rijden we naar Rijs waar we starten met een Friese koffietafel.  Hierna maken we kennis met onze gids en rijden we een prachtige rondrit.  Vervolgens  rijden we naar het Friese Lemmer waar we starten met een korte film en vervolgens worden we door het Woudagemaal rondgeleid. We besluiten de dag met een prima driegangen diner.

Max. 60 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

koffietafel met kroket

gidskosten

rondleidingen

film

entree

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg