Rondje roosevelt en de Meesstoof

    • Home
    • Rondje roosevelt en de Meesstoof

Hoe gingen de mensen vroeger eigenlijk gekleed in de Thoolse klederdracht? Hoe zag een schoolklas eruit in 1910? En hoe leerden de kinderen in die tijd? Streekmuseum De Meestoof geeft een mooi overzicht van het vroegere leven en de cultuur op de eilanden Tholen en Sint Philipsland. Bijzonder is de Noorse woning (geschonken aan Nederland bij de wederopbouw na de watersnoodramp van 1953) welke op de achterkant van ons terrein staat. Een leuke bestemming door de geslaagde combinatie van bezoek aan een streekmuseum met veel nostalgische zaken en doordat de groep zelf actief mee kan doen aan een streekproducten veiling met klok en veilingmeester.

De grote belangstelling uit binnen- en buitenland dankt het dorp aan het feit dat de voorouders van de oud-presidenten van Amerika, Theodore en Franklin Delano Roosevelt en diens echtgenote Eleanor Roosevelt uit Oud-Vossemeer afkomstig zijn.  De bezoekers komen van heinde en verre, en zij beginnen hun ontdekkingstocht in het Dorp van Roosevelt bij brasserie-restaurant Huys van Roosevelt. Daar worden de gasten direct meegenomen in de boeiende geschiedenis van Oud-Vossemeer en de roots van de familie Roosevelt. Tijdens een wandeling door het themacentrum wordt onder meer het Roosevelt Informatiecentrum bezocht.

Een leuke rondvaart, met name voor de oudere generatie, deze gaat namelijk langs de filmlocatie van de TV- serie Merijntje Gijzen die in 1974 werd uitgezonden.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Sint Annaland voor een bezoek aan De Meesstoof. U wordt ontvangen met koffie met bolus, hierna volgt de veiling en het bezoek. Vervolgens een lunch in Oud Vossemeer met aansluitend de tour met gids. Hierna maken we een mooie rondvaart van 2.5 uur. We sluiten de dag af in Wagenberg met een heerlijk diner.

Max.50 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met bolus

entree

veiling

koffietafel met kroket

gidskosten

rondvaart

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg