De Bevelanden en het Fruitteeltmuseum

    • Home
    • De Bevelanden en het Fruitteeltmuseum

Historisch Museum De Bevelanden is gevestigd in een voormalig weeshuis. Hier wordt uitleg gegeven over hun kleding. Na de koffie wordt er een prachtige film vertoond. Na het verhaal over de wezen wordt het museum bezocht met o.a. De Nachtwacht van Goes en ondergelopen etage over de verwoestende watersnoden van voor 1953. Ook krijgt u een presentatie in klederdracht.

Het Fruitteeltmuseum is mei 2018 heropend na een metamorfose te hebben ondergaan. Rondom de thema’s Bloei, Groei, Oogst en Snoei zijn er open opstellingen geplaatst. Niet alleen in de museumtuin, maar ook, in het museum zijn er nu “bomen” te vinden. Door de interactieve schermen kan een bezoek een individuele belevenis worden. Daarnaast is er aandacht voor “Oral History”, de mondelinge kennisoverdracht. De werkende veilingklok is uitgebreid met een digitale veilingmeester, die ook, als er geen echte veilingmeester aanwezig is, kan uitleggen hoe veilen werkt. De museumtuin, op natuurlijke basis, is in alle seizoenen een lust voor het oog. Er is voor wie goed kijkt in elk seizoen wel iets te beleven. Er staan 170 verschillende voornamelijk appel- en perenbomen. In de museumwinkel zijn diverse streekproducten te koop. De gids rijdt met u mee door de schitterende omgeving van Kapelle, te midden van de boomgaarden in de bloesem van Zeeland. U rijdt langs de verschillende soorten fruitteeltbedrijven en de gids vertelt u over de verschillende soorten fruit die geteeld worden.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Goes voor een bezoek aan Historisch Museum De Bevelanden. Hier nuttigen we de koffie en bezoeken we het museum met Klederdracht presentatie.  Tegen het middaguur nuttigen we de lunch in ’s-Heerenhoek. Na de lunch bezoeken we het Fruitteeltmuseum in Kapelle. We sluiten de dag af in Hoogerheide met een heerlijk driegangen diner.

Max.50 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met bolus

entrees

gids

presentatie

koffietafel met kroket

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg