Dammen en een tropische bos

    • Home
    • Dammen en een tropische bos

Voor de ramp van 1953 was Rijkswaterstaat reeds begonnen met het afsluiten van diverse zeearmen door de aanleg van de Sloedam en Kreekrakdam. Na de ramp van 1953 kwam de afsluiting van vele zeearmen in een stroomversnelling. Via de Oesterdam gaan we langs het Verdronken land van Zuid-Beveland, het schitterende Markiezaatsmeer, het Zoommeer en Speelmansplaten naar het eiland Tholen via het stadje Tholen, Oud-Vossemeer vervolgen we onze route langs de Krabbenkreek naar de Phillipsdam. Vanuit de hoge uitkijktoren heeft u een interessant gezicht op de Krammersluizen en het indrukwekkende watergebied van Oosterschelde, Krammer en Zijpe. Via het vissersdorp Bruinisse rijdt u binnendoor naar het krekengebied van Ouwerkerk, de laatste dichting van de dijkdoorbraken in 1953 door middel van caissons. Vandaar uit gaat u via de Zeelandbrug, de Zandkreekdam terug naar het beginpunt en weet u alles over de geschiedenis van de afsluitdammen.

Wat dacht u van een prachtige wandeling door een tropisch bos met allemaal levensgrote planten en bomen zonder dat u daarvoor naar de Amazone of Azië hoeft. Hier ziet u gebruiks- gember, koffie. Fruitsoorten zoals bananen, ananas, mango, maar ook vele soorten medicinale planten zoals katoen, chocola, kapol, rubber. Hoe leuk is het om dat eens te zien?

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijdt u naar Wolphaartsdijk waar u ontvangen wordt met koffie en een Zeeuwse bolus. Hierna maakt u onder begeleiding van een gids een schitterende dammenroute. Eenmaal weer terug staat de koffietafel al voor u gereed. Na de lunch brengt u  een bezoek aan het tropische bos. U  besluit de dag in Hoogerheide met een prima driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met bolus

gidskosten

koffietafel met kroket

entree

rondleiding

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg