Op zijn Fries varen en koffie drinken

    • Home
    • Op zijn Fries varen en koffie drinken

Friesland is toch echt onze merenprovincie. Een van de meest bevaren meren is het Sneekermeer, bekend van onder andere de Sneekweek, het jaarlijks terugkerende zeilevenement in augustus.  Ook het Skutsjesilen, de race met de traditionele zeilboten, wordt op dit grote meer gehouden. Met de twee uur durende boottocht krijgt u een prachtige indruk van dit Sneekermeer en de aangrenzende wateren.

Als echte koffiedrinkers kunt u in Friesland niet om een stad als Joure heen. Hier staat immers een grote vestiging van Douwe Egberts. In Museum Joure, gevestigd in de eerste Douwe-Egberts fabriek, krijgt u een goed beeld van diverse oude ambachten. Zo vindt u er diverse traditionele winkeltjes en ateliers. Enthousiaste vrijwilligers nemen u me terug in de tijd, laten u zien hoe een Friese staartklok in elkaar gezet wordt en demonstreren u hoe vroeger koffie gebrand en gemalen werd.

In de ochtend vertrekt u vanuit uw opstapplaats naar het Friese Sneek. Onderweg wordt er gestopt voor koffie met gebak. In Sneek aangekomen wordt u verwelkomd aan boord van de rondvaartboot en u maakt een schitterende boottocht over het Sneekermeer. Aan boord geniet u van een heerlijke lunch met broodjes en soep. U besluit uw Friese avontuur met een bezoek aan het Museum Joure, waar de tijd heeft stilgestaan en waar u met diverse demonstraties kunt genieten van de oud-Friese ambachten, waaronder het koffiebranden en –malen. Op de terugweg krijgt u een heerlijk driegangen diner geserveerd.

Max. 110 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

rondvaart

lunch met soep

entree

rondleiding

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg