Een stomige dag

Dit rijdend museum van 20 km. lang met authentiek Nederlands Stoomtram-materiaal is een geweldige belevenis. De stoker gooit de kolen op het vuur en we rijden door het West- Friese landschap van Hoorn naar Medemblik over de spoorweg uit 1887.

We lunchen op een prachtig landgoed Robachers’s Watermolen. Dit is een ontzettend sfeervol bedrijf met veel hout, riet en groen. U krijgt hier echt het Anton Pieck gevoel.

Het Stoommachinemuseum is gevestigd in het voormalig stoomgemaal “Vier Noorden Koggen“ aan het IJsselmeer. U krijgt hier een rondleiding door een uniek museum. Het stoomgemaal is bijna 150 jaar oud en werkt nog steeds. Daarnaast vindt u werkende stoommachines uit het begin van de industriële revolutie, zowel uit de scheepvaart als de industrie.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Hoorn voor een bijzondere rit naar Medemblik. Tijdens de rit nuttigen we de koffie met gebak. De lunch gebruiken we op Landgoed Robachers’s Watermolen. Na de lunch rijden we naar Medemblik waar we een rondleiding krijgen door het Stoommachinemuseum. We besluiten de dag in Haarzuilens met een goed verzorgd driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

treinrit

koffie met gebak

koffietafel met kroket

entree

rondleiding

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg