Nemo

Nemo

Verboden af te blijven!
De spannendste schoolreisjes gaan naar het grootste science center van Nederland. Kruip in de huid van een chemicus in NEMO’s Wonderlab, ontdek wat er gebeurt als je zoent in de tentoonstelling Teen Facts en bekijk de populaire show Kettingreacties. Bij NEMO maken uw leerlingen kennis met natuurwetenschappen, levenswetenschappen en de basisprincipes van techniek. In NEMO is alles interactief. Er geldt dan ook maar één regel: verboden af te blijven.

Op zoek naar leven
Hoe begon het leven miljarden jaren geleden? Wat is leven, wat is dood en wat is levenloos? Deze en andere vragen staan centraal in de nieuwe tentoonstelling Zoeken naar leven. Ze scheuren op een ruimtefiets door het heelal langs vele planeten. Spelenderwijs ontdekken uw leerlingen de mysteries van het leven. Nergens anders raken ze een echte, 3,65 miljard jaar oude, meteoriet aan. Er is bij deze tentoonstelling gratis lesmateriaal ontwikkeld voor groep 7/8 PO en voor de onder- en bovenbouw VO.

Gratis lesmateriaal
Om het educatieve aspect van een bezoek aan NEMO meer vorm en inhoud te geven, maakt NEMO lesmateriaal (PO/VO) over diverse onderwerpen dat aansluit op het curriculum. Het is gratis te downloaden op onze website (klik onderstaande button).

Speciale projecten
NEMO biedt ook speciale projecten aan voor het onderwijs. Een voorbeeld is ‘Science Center op School’, waar leerlingen zelf een eigen science center bouwen. Voor meer informatie over alle educatiev

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg