Kasteel Radboud

Kasteel Radboud

Kasteel Radboud
Behandelt u net de ‘ridders en kastelen’? Of is Floris V aan de beurt in uw geschiedenislessen? Dan is een bezoek aan Kasteel Radboud, de enig overgebleven 13e eeuwse dwangburcht van Floris V in Westfriesland een uitstekend idee.
Voor scholen uit het primair onderwijs vindt u hieronder een aantal mogelijkheden voor zowel een bezoek aan het kasteel zelf of om of om op school met de Middeleeuwen en met met kasteel Radboud bezig te zijn.

Programma-mogelijkheden

Bezoek op school
Een bezoek van ± een uur op school door een van onze vrijwilligers met een lesmand, ter voorbereiding op een bezoek aan het kasteel. In de mand bevinden zich een aantal voorwerpen. Het onderwerp is het (dagelijks) leven in de Middeleeuwen. Aan de hand van de voorwerpen in de mand worden de volgende deelonderwerpen behandeld: eten en drinken, bouwen, archeologie, mode, wapens en heraldiek. Daarna kunnen de leerlingen aan de slag met een aantal vragen en opdrachten over de verschillende onderwerpen. Kosten: € 25,- + reiskosten

Een bezoek aan kasteel Radboud
Er zijn drie mogelijkheden bij een bezoek aan het kasteel: een rondleiding door een ervaren gids, een ontdekkingstocht/speurtocht door het kasteel of werken met leskisten. Er zijn zes leskisten, met de onderwerpen voedsel, heraldiek, bouwen, wapens, archeologie en mode. In groepjes gaan de leerlingen met de leskisten aan de slag, waarbij vragen beantwoord moeten worden en opdrachten uitgevoerd. Wanneer de groep leerlingen klaar is met een kist, kan er gerouleerd worden.

Lesbrieven 
U kunt als docent uw of ons bezoek voorbereiden aan de hand van lesbrieven die handelen over het kasteel en over Floris V

Zoals u ziet zijn er diverse mogelijkheden, ook kunnen we ons programma aanpassen aan uw wensen of verschillende onderdelen combineren. Ons programma is vooral geschikt voor de groepen vier t/m acht, voor gebruik van de leskisten raden we een iets hoger niveau aan (groep zes t/m acht). Voor de jongere groepen is er de mogelijkheid van een rondleiding door een speciale gids, gevolgd door een ontdekkingstocht.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg