Nederlands Openluchtmuseum

    • Home
    • Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem ontdekt u met uw leerlingen hoe gewone mensen vroeger leefden. Wat deden ze voor werk? Waar sliepen ze? En hadden ze eigenlijk een wc? U ontmoet bewoners zoals de smid, de radmaker die wagenwielen maakt, de oliemaker en de boerin. Ze zijn druk aan het werk, maar maken graag een praatje met uw leerlingen. Wie weet kunnen ze ook wel wat hulp gebruiken.

Wat wil je later worden?
Rechtop zitten op houten bankjes. Armen over elkaar en schrijven op een leitje. Zo ging het er honderd jaar geleden op school aan toe. En dan was je nog gelukkig, want veel kinderen gingen helemaal niet naar school. Die moesten werken! ‘Wat wil je later worden?’ zet leerlingen uit groep drie en vier aan het werk. Ze leren de fijne kneepjes van het vak als knecht bij de boer of als hulpje bij de ambachtsman.

Ervaar de geschiedenis
Een project of speurtocht? De hele dag of een dagdeel? Begeleid of zelfstandig? U bepaalt hoe het schoolreisje verloopt. Onze projecten gaan over vroeger, maar zijn verrassend eigentijds. Zo neemt ‘Nieuw in Nederland’ uw leerlingen mee terug naar de aankomst van Molukse families in de jaren 1950. Kijk voor ons totale aanbod op onze website (klik onderstaande button) .

Smikkelen en smullen
Actief bezig zijn maakt hongerig. Het museum biedt diverse smakelijke
mogelijkheden. Van een krentenbol tot overheerlijke poffertjes of frietjes.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg