Mosselen, oesters en het Vlaemsche Erfgoed

    • Home
    • Mosselen, oesters en het Vlaemsche Erfgoed

Als wij tegen u zeggen: De Roem van Yerseke, dat weet een ieder van u dat het over de mosselen-in-het-zuur uit het glazen potje gaat. De Zeeuwen zijn dan ook wat trots op hun producten, die in de Zeeuwse wateren en tegenwoordig ook in enorme bassins aan land gekweekt worden. Dan hebben we het niet alleen over mosselen, maar ook over oesters en de minder bekende kokkels, die in grote hoeveelheden naar het buitenland worden geëxporteerd.

In het pittoreske plaatsje Groede lijkt de tijd wel even te hebben stilgestaan en kan uw groep een bezoek brengen aan de Slijkstraat zoals die was in vroeger tijden. In dit museumstraatje waant u zich in de eerste helft van de vorige eeuw, met een ouderwetse kruidenierswinkel, smid, kapper, schilder- en timmerwerkplaats, een sfeervolle herberg met dorpscafé, nutsbibliotheek, textielwinkel en bakkerij. Ook een Luthers Kerkje is onderdeel van “Het Vlaemsche Erfgoed”.

In de ochtend vertrekt u vanuit uw opstapplaats naar Yerseke, waar u, geheel in stijl, wordt ontvangen met koffie en een overheerlijke bolus. Na de informatieve film over de schaaldierencultuur gaat u met een deskundige gids op stap om een kijkje te nemen achter de schermen van deze schaaldierencultuur. In de middag rijden we naar Groede waar we worden ontvangen met een Vlaemsche Erfgoed lunch inclusief kroket. Hierna bezoeken we het Vlaemsche Erfgoed. Tijdens dit bezoek wordt u verrast met koffie en Groese paptaart.  We sluiten de dag af in Hoogerheide met een goed verzorgd driegangen diner.

 

Max. 90 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met bolus

rondleiding

lunch met kroket

entree

koffie met Groese paptaart

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg