Herinneren, leren, vooruitkijken

    • Home
    • Herinneren, leren, vooruitkijken

Een museum ter herinnering aan en herdenking van de watersnoodramp van februari 1953, op een plaats die herinnert aan deze grote ramp. Maar ook een plaats waar men, na de realisatie van de geplande uitbreiding, met de ervaring van toen en de kennis van nu, naar de toekomst kijkt. Het museum probeert een beeld te geven van wat er is gebeurd tijdens en na de overstroming van 1 februari 1953. Het watersnoodmuseum is sinds 2001 gevestigd in de caissons die zijn gebruikt om het laatste dijkgat van de watersnood van 1 februari 1953 te sluiten. Het startte in 1 caisson en breidde uit naar alle vier de Phoenix caissons in 2009. De Missie is: Herinneren, Leren, Vooruitkijken.

In de maanden april, mei en juni staan de vele fruitboomgaarden in de witte en roze bloesem. Een prachtig gezicht. Rijdend over de mooie kronkelende dijken krijgt u uitleg over de producten die er groeien en over de oude boerderijen. Ook komt de ontwikkeling van de Westerschelde aan de orde.

In de ochtend vertrekt u vanuit uw opstapplaats naar het Watersnoodmuseum waar u wordt ontvangen met koffie en een Zeeuwse bolus. Hierna kunt u op eigen gelegenheid het museum bewonderen. In Wolphaartsdijk staat de lunch al voor ons gereed. Hierna maakt u onder begeleiding van een deskundige gids een rondrit door de Zak van Beveland. U besluit de dag in Hoogerheide met een heerlijk driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met bolus

entree

lunch

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg