Legermuseum

Legermuseum

Toernooiridders. Klaar voor de strijd?
In de tentoonstelling Toernooiridders beleven u en uw leerlingen een middeleeuws toernooi. Ridder Jan is zojuist getrouwd met jonkvrouw Clara. Om dat te vieren organiseert het paar een vriendschappelijk toernooi. Het bruidspaar zoekt nog dappere toernooiridders. Help mee met de voorbereidingen en neem deel aan het toernooi! Voor de onder- en bovenbouw van het basisonderwijs is vanaf 15 maart een begeleid programma bij Toernooiridders te boeken.

Leerlingen uit de onderbouw hebben de belangrijke taak om het riddertoernooi te redden. Een onbekende zwarte ridder heeft de toernooivlaggen verstopt, en het toernooi dreigt in het water te vallen! Lukt het de leerlingen om de lastige opdrachten te maken? Als ze de vlaggen terugvinden mogen ze meedoen aan het riddertoernooi!

Leerlingen uit de bovenbouw moeten eerst lid worden van de Orde van de Draak voordat ze mee mogen doen aan het riddertoernooi. Hiervoor moeten ze een toernooitest afleggen op het kasteel van Jan en Clara. Als ze slagen krijgen ze de helm van de Orde van de Draak. Nu zijn ze klaar voor de strijd en mogen ze proberen elkaar te verslaan in het toernooi.

Overige educatieve programma’s basis- en voortgezet onderwijs
De tentoonstelling Prins Maurits en de Tachtigjarige Oorlog is speciaal voor de bovenbouwgroepen van het basisonderwijs. Ontdek hoe prins Maurits met zijn slimmigheden de Spanjaarden versloeg. Aan de hand van een speurtocht door de interactieve tentoonstelling komen de leerlingen alle geheimen over het leger van Prins Maurits te weten.

Met de speurtocht Beestachtig Slim volgen de leerlingen een speciale kinderroute, waarmee ze ontdekken welke verdedigingsmechanismen mensen van dieren hebben overgenomen. Voor alle groepen van het basisonderwijs zijn er museumlessen: middeleeuwen, Tachtigjarige Oorlog en de Tweede Wereldoorlog.

Het Legermuseum biedt ook onderwijsprogramma’s voor het voortgezet onderwijs. Het jongerenproject Onder Vuur. Militaire dilemma’s laat leerlingen door middel van een interactieve film ervaren voor welke dilemma’s een militair komt te staan. Tevens zijn er museumlessen met onderwerpen als de Tweede Wereldoorlog en de Tachtigjarige Oorlog. Daarnaast zijn er diverse speurtochten te volgen. Voor de bovenbouwgroepen heeft het museum rondleidingen ontwikkeld met als thema o.a. de Eerste Wereldoorlog, Napoleon en de Oranjes en Vredesmissies.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg