Archeon

Archeon

Archeon de wereld van de geschiedenis!
In Archeon beleef je drie periodes uit het verleden van Nederland: de prehistorie (8800 voor Chr. – 12 na Chr.) de Romeinse tijd (12 na Chr. – 406 na Chr.) en de middeleeuwen (400 na Chr. – 1350 na Chr.). De 43 gebouwen die het park telt (poorten, boerderijen, hutten, herberg, tempel, klooster, gildenwoningen) zijn gereconstrueerd aan de hand van archeologische opgravingen en vondsten. Deze gebouwen hebben dus ooit écht in Nederland gestaan. ‘Archeotolken’ bewonen de reconstructies en laten het verleden op een wel zeer authentieke wijze herleven.

Doe de prehistorie
De ‘oudste’ reconstructie is een jachtkamp uit de Midden-steentijd. Deze jagers leefden 8000 jaar voor Chr. Maak verder kennis met de Eerste Boeren, de Trechterbekercultuur, de Bronstijd en de IJzertijd.

Beleef de Romeinse tijd
Bezoek onze Romeinse stad Trajectum ad Rhenum met de indrukwekkende openbare gebouwen als: het badhuis, de herberg en de tempel van Nehalennia.

Ervaar de middeleeuwen
Beleef het stadje Gravendam met haar klooster en ambachtshuizen. Hier zie je o.a. de bakker, smid, schoenmaker, chirurgijn, stadswacht, schaapherder en speellieden aan het werk.

Archeon is niet alleen kijken, maar juist veel doen. Doe mee aan activiteiten als: fibula’s maken, exerceren, speerwerpen, boogschieten, zwaardlopen, Romeinse denksporten, vlotvaren en boomstamkanovaren.

Het Gladiatorengevecht
Dagelijks zijn er o.a. demonstraties van de schaapherder en de valkenier. De Romeinse offerceremonie wordt gevolgd, ter afsluiting van de dag, door het gladiatorengevecht. Een ‘klassiek’ spektakel met o.a. de lanista, de editor, legionairs en gladiatoren.

Doe-route
Onder leiding van een Archeotolk krijgt u een rondleiding door één van de drie tijden van uw keuze. Deze doe-route wordt afgesloten met een passende activiteit.

Speurtocht/Expeditietocht
Leerlingen kunnen in groepjes onder begeleiding van een docent een speur- of expeditietocht doen. Deze tochten zijn gratis.

Slapen in Domus Voorburg
In Domus Voorburg, een replica van een uit de 2de eeuw na Chr. daterend woonhuis, overnacht u in twee sfeervolle zalen.
Een overnachting in Archeon is inclusief 2 dagen parkbezoek!

Leefproject
Archeon verzorgt voor uw klas ook meerdaagse Leefprojecten. De leerling maakt kennis met de dagelijkse bezigheden en leefomstandigheden van toen. Een mooie leefervaring en een wel zeer leuke schoolreis of werkweek.

Gratis begeleiders
Per 25 leerlingen betaalt u slechts 1 begeleider, alle overige begeleiders zijn gratis.

Gratis kennismakingsbezoek
Iedere woensdagmiddag kunt u als docent Archeon bezoeken voor een geheel vrijblijvende kennismaking. Wel graag even reserveren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg