Klompen in de Biesboch

    • Home
    • Klompen in de Biesboch

In de klompenmakerij krijgt u te zien hoe een klomp wordt gemaakt uit een blok hout. Tevens wordt getoond hoe de motieven handmatig (net als vroeger) op de klompen worden getekend en hoe de naam en versiersels voor bijvoorbeeld een baby (ook weer handmatig) in de klomp worden gesneden. Met veel humor en anekdotes wordt deze demonstratie leuk opgesierd.

Eb en vloed in een zoetwatergebied, dat is zeldzaam. Maar Nederland heeft het. De Biesbosch is een van de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa. Dit nationale park is ook een avontuurlijk doolhof van rivieren, eilandjes met wilgenbossen en grillige kreken met glashelder water.  Het gebied doet dienst als drinkwater spaarbekken voor Zuid-Holland en bij hoog water in de rivieren doet het dienst als overloop. In dit gebied leven nog zeldzame vogels en natuurlijk ook bevers.  U bezoekt dit natuurgebied met een comfortabel partyschip.

De touringcar haalt u in de ochtend op in uw woonplaats en brengt u naar Dussen, waar u bij Klompenmakerij Den Dekker wordt ontvangen met koffie en gebak. Daarna volgt op humoristische wijze een demonstratie van het traditionele klompen maken.  Na afloop is er nog volop gelegenheid om in het winkeltje rond te neuzen. Daarna staat er voor u een heerlijke Brabantse koffietafel klaar. Na de lunch rijdt u met het toeristisch treintje een mooie route. Hierna maken we een rondvaart door de Brabantse Biesbosch, een prachtige natuurtocht. Op de terugweg wordt er een heerlijk driegangen diner geserveerd.

Max.90 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

entree

demonstratie

koffietafel met kroket

vaarkosten

ritkosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg