eieren in de grensstreek

    • Home
    • eieren in de grensstreek

Al jaren wordt er gefilosofeerd over het mysterie rond kip en ei; Wat was er eerder: de kip of het ei? Niet alleen komt deze veel gestelde vraag aan bod, maar wel zo langzamerhand alle ins en outs rond het begrip “ei”’. Natuurlijk komt ook het recept van echt Hollandse advokaat aan bod en we kunnen u verzekeren, dat de stemming rond dit thema aanmerkelijk stijgt! In het Brabants Haps krijgt u over dit alles bij de Aalshof een geweldige uiteenzetting.

Vlak bij Haps ligt Natuurparel de Vilt, een prachtig gebied, dat ontstaan is door de afgraving van veen. Met een gids maakt u een prachtige rondrit door dit natuurgebied, broedplaats van tal van watervogels. Zelfs de ijsvogel huist in dit waterrijke gebied.

Vroeger leerden we op school, dat de Rijn bij Lobith Nederland binnenstroomde, maar om het nog preciezer te zeggen: eigenlijk bij het plaatsje Tolkamer, daar werden voorheen de douanefaciliteiten afgewerkt. Vanuit het plaatsje Tolkamer maakt u een mooie boottocht tussen het drukke scheepvaartverkeer op de Rijn.

In de ochtend vertrekt u vanuit uw instaplocatie naar Haps, waar u bij de Aalshof ontvangen wordt met 2x koffie met appeltaart. Daarna volgt een presentatie over de ‘Kip en het Ei’ en een proeverij van advocaat.  Tijdens de lunch op de Aalshof krijgt u  met een diapresentatie een goed beeld van het Strohotel, dat naast de Aalshof ligt. Na de lunch maakt u met een lokale gids een rondrit door natuurgebied de Vilt. U besluit de dag met een boottocht van anderhalf uur over de Rijn ter hoogte van Tolkamer, terwijl de kapitein u tekst en uitleg geeft. Op de terugweg geniet u in het Brabantse Zeeland van een heerlijk driegangen diner.

Max. 60 personen

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

2 kopjes koffie met huisgemaakte appeltaart

proeverij

uitleg

lunch

diapresentatie

gidskosten

rondvaart

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg