Klok, Peel en Steendrukmuseum

    • Home
    • Klok, Peel en Steendrukmuseum

Dit zijn twee collecties ondereen dak met een prachtige tuin. De klokkencollectie is een superleuke rondleiding waarbij u zelf klokken mag luiden, op het carillon spelen en de werking van de meest bijzondere uurwerken ontdekt, zoals klokken die geheel op water werken. Ook is er een bijzondere natuurcollectie, film en tuin te bezichtigen.

In het Nederlands Steendrukmuseum worden machines gedemonstreerd die echt draaien. Er wordt een complete drukdemonstratie gegeven en de resultaten zijn verbluffend. Wat een kunstwerken worden ermee gemaakt! Er zijn zelfs complete tekeningen bij,  die de tekenaar uit zijn hoofd heeft gemaakt. Alles moest in spiegelbeeld, zowel de tekening als de tekst. Zo knap! Tijdens  de rondleiding hoort u mooie verhalen en krijgt u platen, sigarenbandjes, blikken en draaiende machines te zien.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaat rijden we naar Asten voor een bezoek aan het klok en Peelmuseum. We worden ontvangen met koffie en gebak en hierna starten we met de rondleiding. Tegen het middaguur nuttigen we de koffietafel. Vervolgens rijden we naar Valkenswaard voor een bezoek aan het Nederlands Steendrukmuseum. We sluiten de dag af in Tilburg met een heerlijk driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met vlaai

rondleiding

film

koffietafel

entree

steendruk demonstratie

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg