Brabants Leven met Schrobbeler

    • Home
    • Brabants Leven met Schrobbeler

Jo en Riek verzamelen al sinds 50 jaar spullen van vroeger. Ze noemen het een museum maar het is een levensmissie, zoiets zag u nog niet eerder. In Den Dungen ligt deze ongelooflijke wereld van 40 ambachten en beroepen van vroeger. Er staan wel 10 gebouwen vol attributen. De rondleiding duurt bijna 2 uur. Alles wordt grotendeels verstaanbaar op zijn Brabants verteld en de rondleiding gaat zelfs door huis, woon- en slaapkamer van Jo en Riek waar ze zelfs ‘s- nachts nog in de bedstee slapen, net als vroeger.

Het Brabantse kruidenlikeurtje ontstond in de jaren 70 in het huisbarretje van Jan Wassing, als maagpatiënt kon Jan niet goed tegen sterke drank. Op eigen initiatief mengde hij wat dranken, aangevuld met homeopathische middelen. Zo ontstond de gewaardeerde sfeerverhogende kruidenlikeur Schrobbelèr. Tijdens de ontdekkingstocht maakt u kennis met het verhaal achter de Schrobbelèr. Proef, ruik en luister door de historie, het geheim van het familierecept, het bottelen van de kruiken en de warme sfeer van Schrobbelèr.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Den Dungen. U wordt hier ontvangen met koffie en gebak, Vervolgens starten we met de rondleiding. Tegen het middaguur staat er een heerlijke koffietafel voor ons gereed. In de middag krijgt u een rondleiding bij Schrobbelèr uiteraard sluiten we dat met een proeverij. Het diner nuttigen we in Tilburg.

Max. 60 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met vlaai

lunch

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg