De Peel en de Brabantse Kluis

    • Home
    • De Peel en de Brabantse Kluis

De Brabantse Kluis, herbergt hemel en aarde. Het is gevestigd aan de rand van een prachtig cultuurlandschap waar het melkvee graast in sappige weides. Maar de gastvrijheid herberg ligt ook in de schaduw van het statige Missieklooster Heilig Bloed; een levendige thuisbasis voor vele zusters.  In de landwinkel verkopen ze allerlei souvenirs, zoals een ruim assortiment aan decoratie kippen, woondecoratie, streekproducten, maar ook is er een schap met kloosterartikelen.  De zuster van het naastgelegen Missieklooster geeft een presentatie  over het ontstaan van de congregatie, het ontstaan van het klooster en de missiewerken die zij verrichten.

Het landschap van De Peel is adembenemend en betoverend tegelijk. Je vindt er de restanten van wat eens een uitgestrekt oergebied was van levend hoogveen. Turfsteker Gebbel viste er de Gouden Helm op. Pittoreske dorpjes als Griendsveen en Helenaveen ontstonden. Tijdens de rondrit met gids doet u deze en andere historische locaties aan.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Aarle Rixtel voor een bezoek aan de Brabantse Kluis. U wordt ontvangen met koffie en gebak en hierna starten we met de presentatie. De lunch nuttigen we in Liessel. Na de lunch maken we kennis met onze gids en rijden we een prachtige tocht door de Peel. We sluiten de dag af in Tilburg met een heerlijk driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

presentatie met uitleg

koffietafel met kroket

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg