Kersen en Pluimvee

    • Home
    • Kersen en Pluimvee

Bij kersen denkt u gelijk al aan de bekendste fruitstreek van Nederland: de Betuwe. De Kromme Rijn-streek ligt echter precies ten noorden van de Betuwe, slechts gescheiden door de Kromme Rijn. In deze prachtige streek, die grenst aan de smeltwatervalleien van de Utrechtse Heuvelrug treft u de Kersenhut, een complex geheel van een kersenboomgaard, het Kersenmuseum, de Kersenveiling en dan nog een Landwinkel. Het mag duidelijk zijn, dat dit bezoek echt om kersen draait. Al tijdens de koffie wordt uw bezoek aan dit bedrijf ingeleid met lichtbeelden. Na deze uitleg bezoekt u op eigen gelegenheid het museum en kunt u meedoen aan de kersenveiling.

Barneveld staat reeds jaar en dag bekend als het centrum van de pluimveehouderij. Midden in Barneveld staat dan ook het Pluimveemuseum, een wel heel leuk en gezellig museum, groots van opzet en het museum is dan ook uitermate geschikt voor jonge en oudere doelgroepen. Zo maakt u niet alleen kennis met wel 20 Oudhollandse hoenderrassen, waaronder natuurlijk de beroemde echte Barnevelder, maar kunt u in het museum ook de jonge kuikentjes aaien of vasthouden. Verder is het altijd druk bij de uitkombak en kunt u rustig een gokje wagen bij de veilingdemonstratie…

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Cothen voor een bezoek aan de Kersenhut. We starten met 2 kopjes koffie en een kersenvlaaitje. Tegen het middaguur nuttigen we een echte boerenlunch. Na de lunch maken we onder begeleiding van een deskundige gids een mooie kersentocht.  Vervolgens brengen we een bezoek aan het Pluimveemuseum. We besluiten de dag met een prima driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

2 kopjes koffie met gebak

uitleg en veilingspel

boerenlunch

gidskosten

entree

rondleiding

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg