75 jaar vrij

Restaurant de Ruggestee is gelegen op een prachtige locatie op de Veluwe in Hoenderloo omringt door bossen en heide, vlakbij Nationale Park De Hoge Veluwe en midden in het Centraal Veluws natuurgebied. Vanuit  de Ruggestee vertrekken we na de koffie onder begeleiding van een gids voor de Airborne route. De Airborne route brengt u langs plekken die aan de oorlog herinneren en waar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog nog hevige strijd is geleverd. De gids neemt u mee langs de Ginkelse Heide, waar de parachutisten zijn geland, en langs het Airborne museum in Oosterbeek.

Het Airborne Museum is van 28 oktober 2019 tot maart 2020 gesloten wegens een grootschalige verbouwing. Airborne Museum ‘Hartenstein’ is een museum in Oosterbeek bij Arnhem over de Slag om Arnhem in september 1944. Het museum, gevestigd in het voormalige hoofdkwartier van de Britse troepen tijdens de slag, heeft een uitgebreide collectie wapens, kleding, uitrustingsstukken, interviews, foto’s en video’s. Het museum bevat naast de tentoongestelde collectie tevens de met prijzen bekroonde Airborne Experience, waar bezoekers zelf in de voetsporen treden van een soldaat. Aan de Arnhemse Rijnkade, tegenover de John Frostbrug, beschikt het museum ook over het informatiecentrum, Airborne at the Bridge, over de Slag om Arnhem. Het museum richt zich niet enkel op de geallieerde zijde van het verhaal, maar toont ook de Duitse kant en de betrokken burgerbevolking. Het museum beoogt te laten zien dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Hoenderloo voor een kopje koffie met gebak. Hierna maken we kennis met onze gids en rijden we de Airborne route. Eenmaal weer terug in Hoendeloo staat de koffietafel met kroket al voor ons gereed. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Airborne Museum. We sluiten de dag af in Zeeland voor een goed verzorgd driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopjes koffie met gebak

gidskosten

koffietafel met kroket

entree

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg