Kaasmarkt in Alkmaar en molenroute

    • Home
    • Kaasmarkt in Alkmaar en molenroute

De kaasmarkt in Alkmaar is een geweldige belevenis. Iedere vrijdagmorgen in het seizoen liggen in Alkmaar de goudgele kazen rij aan rij opgestapeld. De kaasdragers rennen af en aan met de kazen op hun berries, om ze te laten wegen op de weegschaal. Daarna beginnen de handelaars te onderhandelen over de prijs. Al handje klappend sluiten ze de koop. Nergens anders ter wereld wordt de kaas nog op deze manier verhandeld.

Tussen Alkmaar en Hoorn, midden in de kleurige bloemenvelden, ligt de Hollandse Brasserie Bianca’s, gezellig ingericht met Delfts Blauw en schitterend uitzicht op een Hollandse molen! Van 1633 tot 1635 werd de Schermermeer door 52 molens drooggemalen, waardoor de Schermerpolder ontstond. Een uniek staaltje watermanagement uit de Gouden Eeuw. Geniet van het uitgestrekte landschap, de molens en de geschiedenis van de droogmakerij.

Via een koffiestop in Haarlemmerliede rijden we naar Alkmaar voor een vrij bezoek aan de kaasmarkt. Hierna rijden we naar Oterleek voor de koffietafel met soep en kroket. Hierna maken we kennis met onze gids en rijden we een prachtige molenroute. We besluiten de dag in Vleuten met een prima driegangen diner.

Max. 100 personen

 Alleen mogelijk op vrijdag

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

koffietafel met soep en kroket

gidskosten

3-gangen diner

 

Prijs per persoon: vanaf € 54,00 p.p.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg