Glas en bosbessen in Twente

    • Home
    • Glas en bosbessen in Twente

Sinds 2015 heeft Mark met zijn glasblazerij een pracht van een onderkomen gevonden in de oude Radboudzalen, vlak naast het voormalige klooster in Ootmarsum. Hier in de Kloosterstraat vindt u de winkel en galerie met daaraan een geweldig mooie demonstratieruimte. Speciaal voor publiek worden hier op vaste tijden voorstellingen gegeven van het bijzonder mooie ambacht glasblazen. Als u de winkel binnenloopt en door de oude schuifdeuren de glasblazerij inkijkt, kunt u zomaar het geluk hebben de glasblazers aan het werk te zien. Mark deelt zijn passie ontzéttend graag met mensen. Hij neemt u dan ook graag mee, op een geheel eigen en ludieke wijze, in het alom oude ambacht glasblazen. Zowel jong als oud wordt drie kwartier tot een uur vermaakt, waarbij het merendeel binnen enkele minuten zit te proesten in de zaal!

De Haarakker is een bosbessenkwekerij in Langeveen met verschillende stukken grond met daarop talloze bosbessenstruiken. Ook wel blauwe bes genoemd. U wordt ontvangen in een prachtig en sfeervol ingericht gedeelte van de landelijke Twentse boerderij. Het bezoek begint na de koffie met Haarakkers gebak met een erg leuke en boeiende film waarna de rondwandeling tussen de bosbessen volgt.

Via een koffiestop in Tiel rijden we naar Ootmarsum voor het lunchbuffet met kroket. Hierna brengen we een bezoek aan de sympathieke glasblazer met Engels accent voor een demonstratie. Vervolgens brengen we een bezoek aan de bosbessen. We sluiten de dag af in Terwolde met de welbekende Dekselse Pannetjes.

Max. 52 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

lunchbuffet

demonstratie

entree

film

koffie met taart

Deksele pannetjes.

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg