Frambozen in het Westland

    • Home
    • Frambozen in het Westland

Plukkerij Framblij van Dirk Bruinsma is een leuke laagdrempelige bestemming met een vrolijke kleurrijke, creatieve inrichting waar iedereen lekker zelf fruit kan plukken, ze hebben hier wel 20 soorten en alles overdekt. Dirk en zijn moeder Gerda leggen het aan u allemaal ter plekke uit. Ze zijn al de vierde generatie want opa Boon had begin 19e Eeuw ook al een bedrijf op dezelfde plek; een Druiveneetgelegenheid waar men vanuit het hele land met bussen naar toe kwam om druiven te eten.

In het museum wordt de Westlandse geschiedenis behandeld van de Romeinen tot heden. Extra aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw. Aan bod komen o.a. de verschillende tuinbouwteelten, de belangrijkste typen kassen en het veilingsysteem. Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin een reconstructie is gemaakt met origineel materiaal van een Westlands tuinbouwbedrijf uit vroegere tijd.

Rondvaart door Het Westland via vaarten en riviertjes en laat feitelijk de streek zien vanaf de andere kant. Wel zo leuk want vroeger ging in dit gebied alle aan- en afvoer van spullen, grondstoffen en producten grotendeels over het water per platbodem. De Gantel is geschikt voor de ondiepe vaarten, maar ook voor de laagste bruggetjes, het dak van ieder schip kan gewoon zakken.

In de ochtend rijden we rechtstreeks naar Monster voor een bezoek aan de Plukkerij Framblij. We worden ontvangen ontvangen met koffie en frambozenmuffin. Hierna volgt de inleiding en mag u zelfs een klein bakje zelf plukken. In de middag nuttigen we de Westlandse koffietafel. Na de lunch krijgen we een rondleiding door het Westlands Museum. Aansluitend maken we de rondvaart. We sluiten de dag af in Hoek van Holland met een heerlijk driegangen diner.

Max. 56 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

2 kopjes koffie met muffin

entrees

rondleidingen

film

doosje fruit plukken

Westlandse koffietafel

demonstratie

rondvaart

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg