Grebbelinie en de Vecht

    • Home
    • Grebbelinie en de Vecht

Restaurant de Grebbelounge is een combinatie van een prachtig gelegen horeca locatie en een Bezoekerscentrum over de Grebbelinie. Geniet van de prachtige weidse natuur vanaf het terras of vanuit het eigentijds sfeervol restaurant.  In het Grebbelinie Bezoekerscentrum duikt u in de geschiedenis van één van de grote waterlinies van Nederland: de Grebbelinie. Deze slinger van forten en liniedijken tussen Rhenen en Spakenburg beschermde ons land al meer dan tweehonderd jaar. De houten soldaten die hier op vier cruciale momenten in de vaderlandse geschiedenis de linie verdedigden, vertellen u hun verhaal in de interactieve expositie.

Door de provincie Utrecht stroomt de Vecht. Wist u, dat het langzaam stromende riviertje de Utrechtse Vecht in de Gouden Eeuw een ware verkeersader was voor het vervoer over water vanaf de Rijn naar de voormalige Zuiderzee en de havenstad Dorestad?  Om die reden vindt u aan de oevers nog tal van grote pakhuizen en opslagplaatsen en natuurlijk grote kastelen als het Muiderslot en kasteel Nijenrode. De Gouden Eeuw heeft ons Nederlanders immers geen windeieren gelegd! Met een boottocht over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen krijgt u een goed beeld over Nederlandse verworven rijkdom.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Renswoude waar de koffie al voor ons gereed staat. Na de koffie brengen we een bezoek aan het Grebbelinie Bezoekerscentrum. Na het bezoeken nuttigen we de lunch ook in Renswoude. Na de lunch gaat u aan boord en maakt u een rondvaart van drieënhalf uur over de Vecht en de Loosdrechtse plassen, terwijl de schipper u van alles uitlegt over de oevers en de natuur. U besluit uw reis met een goed verzorgd driegangen diner in Haarzuilens

Max. 80  personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

entree

koffietafel

vaarkosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg