Europoort en Historische Druivenkwekerij

    • Home
    • Europoort en Historische Druivenkwekerij

Druivenkwekerij Sonnehoeck bestaat uit acht originele druivenkassen, waarvan de oudste uit 1905, een watertoren uit 1910, een lange fruitmuur uit 1815, een korte fruitmuur uit 1849, twee ketelhuisjes met schoorstenen en een boomgaard. Dit maakt het bedrijf uniek in het Westland. De druiven worden op traditionele wijze geteeld. Dit is een prachtige reis terug naar het tuinpad van uw vader in het Westland, Sonnehoeck is namelijk de enige kwekerij in Nederland met de status Rijksmonument.

Wij Nederlanders voeren als sinds jaar en dag strijd tegen het wassende water van de Noordzee en de rivieren. Het delta-project is daarmee ’s-werelds grootste waterproject. Een van de laatste onderdelen binnen dit project is de beweegbare Maeslantkering bij Hoek van Holland, die het havengebied van Rotterdam moet beschermen tegen hoog water.  U krijgt in het Keringshuis door  een ervaren gids een duidelijke uitleg over het functioneren van die enorme waterkering en het belang ervan en op het buitenterrein ervaart u pas echt de enorme afmeting van deze zware constructie.  Een veilig gevoel!

In de ochtend wordt u opgehaald bij uw opstapplaats. Bij aankomst in Kwintheul wordt u ontvangen met koffie en gebak. Daarna starten we met de interessante rondleiding. Tegen het middaguur nuttigen we de koffietafel met kroket in Hoek van Holland. Na de lunch brengen we een bezoek aan het Keringshuis en de Maeslantkering, aansluitend volgt een boottocht van anderhalf uur door Europoort. U besluit deze mooie dagtocht met een heerlijk driegangen diner in Hoek van Holland.

Max. 60 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

entrees

rondleidingen

koffietafel met kroket

film

rondvaart

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg