Advocaat en zandverhalen

    • Home
    • Advocaat en zandverhalen

Tijdens de demonstratie laten ze u zien hoe er om ambachtelijke wijze advocaat wordt gemaakt. Eerst hoort u een verhaal hoe ze in aanmerking zijn gekomen met zelfgemaakte advocaat. De herkomst van advocaat en er wordt uitleg gegeven over de ingrediënten, zoals hoe belangrijk het is welke eieren er gebruikt worden. Dan laten ze u zien hoe het gemaakt wordt. Aansluitend aan de demonstratie is er natuurlijk het proeven van de advocaat. Rond het bedrijf en in de nostalgisch ingerichte schuur is een grote verzameling spullen uit grootmoederstijd. Tijdens de rondleiding verteld boer Gijs de boeiende verhalen die bij de spullen horen. Het mooie is dat er dan veel herkenning naar boven komen van wat de meesten nog weten, hoe was het in uw eigen tijd. Zo ontstaan de mooiste en emotionele verhalen. Ook neemt u nog een kijkje in de nostalgische kruidenierswinkel.

In drie grote hallen, met meer dan 300 zandsculpturen, komen de verhalen van onze cultuur van bijbels en botters tot leven en laat deze expositie het spanningsveld zien tussen het verleden en nu. Tot 8 meter hoogte verrijzen de zandsculpturen, gemaakt door de beste zandkunstenaars uit de hele wereld. Tientallen verhalen zoals Adam en Eva in het paradijs, Mozes op de berg, de toren van Babel en de geboorte en kruisiging van Jezus wordt uitgebeeld.

Na het vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we naar Voorthuizen waar de koffie met boerencake al voor ons gereed staat. Hierna volgt de demonstatie advocaat gevolgd door de verhalen van boer Gijs. Tegen het middaguur nuttigen we de lunch met kroket. In de middag brengen we een bezoek aan Zandverhalen te Elburg, We sluiten de dag af in Harskamp voor een goed verzorgd driegangen diner.

Max. 100 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met cake

demonstratie advocaat

proeven

verhalen verteller

lunch met kroket

entree

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg