Zuiderzeemuseum

Zuiderzeemuseum

Kom naar het Zuiderzeemuseum en maak een reis door de tijd!

Een dagje uit in het Zuiderzeemuseum is een belevenis voor leerlingen van alle leeftijden. In duizelingwekkende vaart maken ze een reis door de tijd en ondervinden aan den lijve hoe het dagelijks leven 100 jaar geleden was. Ga op stap met Anton de Aalscholver en ontmoet de smid, de zeilmaker en de nettenboeter. Neem plaats in de bankjes van de klas uit 1930 en vind uit hoe het is om met een kroontjespen te schrijven. Sta tussen de koeien, varkens, kippen en konijnen op de boerderij uit 1900. Proef gerookte vis en kijk hoe een stoommachine werkt. Waar haalde men drinkwater vandaan, in wat voor bed sliep men en wat is precies een poepdoos?

Ga nog verder terug in de tijd en maak mee hoe het leven 3000 jaar geleden was op een bronstijdboerderij. De kinderen bakken koekjes en zetten thee (natuurlijk zonder elektriciteit of gas), malen graan en spinnen wol tot draden.

Kortom, in het Zuiderzeemuseum kunt u makkelijk een hele dag of dagdeel doorbrengen met uw klas, al dan niet onder begeleiding van een gids. Onze educatieve programma’s sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs en hebben raakvlakken met uiteenlopende vakken als geschiedenis, aardrijkskunde, techniek, CKV, verzorging en economie. Op speelse en actieve wijze maken uw leerlingen kennis met het leven vroeger in Nederland. Bij een bezoek aan het museum is bovendien een boottocht naar het museumpark inbegrepen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg