De Spaanse keuken is inmiddels in Nederland behoorlijk ingeburgerd. In elke stad is er tegenwoordig wel gelegenheid om een heerlijk tapaatje te verschalken en echte Spaanse producten als de Catalaanse Cava of fuet, Andalusische olijfolie of een heerlijke rioja uit Navarra zijn inmiddels bij ons volop te koop.
In Spanje zelf is het uiteraard volop genieten voor de echte liefhebber van culinaire hoogstandjes en elke keuken, van de Mediterrane tot de Gallische keuken heeft zo zijn eigen specialiteiten.
Nu is Spanje wel wat verder weg gelegen en het is echt onmogelijk om in één reis meerdere regio’s te bezoeken. Daarom is bewust gekozen voor de regio Catalonie, net over de Frans-Spaanse grens gelegen. In samenwerking met onze Catalaanse partner en de Horeca-vakopleiding in Calella laat van Mook Touringcars u kennis maken met een breed scala aan Catalaanse producten en gerechten maar in de workshop kan ook gekozen worden voor het bereiden van streekgerechten uit een andere Spaanse regio.