Bella Italia (horeca)

    • Home
    • Bella Italia (horeca)

Italië, een prachtige bestemming voor een horecareis. Italianen zijn immers heer en meester op het gebied van decoratie, styling, details en zeker verfijnde smaken. De Italianen zijn dan ook met recht trots op hun keuken, waarvan zijn zelf zeggen, dat die eenvoudig is en dat moet dan niet verkeerd worden opgevat! Italianen baseren immers hun kookkunst op het gegeven, dat uit de producten door een precieze bereiding de maximale smaak wordt gehaald met zo weinig mogelijk toevoegingen. En dat lukt ze uitstekend. ‘Uit eten gaan’ is in Italië een waar feest: een fraai ingedekte tafel met opgepoetst bestek, Italiaans porselein en een arsenaal aan glaswerk, een keurig geklede ober, die zijn vak als gastheer met veel elan echt verstaat, een ‘aperitivo van het huis’ en vervolgens een uitgebalanceerde maaltijd, begeleid van een heerlijke Italiaanse wijn. Werkelijk groots!

Van Mook touringcars is al jaren goed thuis in Italië en voor een horecareis is bewust gekozen voor het heerlijke Toscane, een prachtige landstreek met enorme wijnvelden en olijfgaarden, velden vol zonnebloemen, dit alles in een beboste omgeving. In de namiddag verandert dit landschap in een waar sprookje met pastelkleurige tinten, een ware inspiratiebron voor menig kunstenaar of dichter.

Toscane is een grote producent van hele verfijnde Italiaanse producten. Bekend zijn natuurlijk de heerlijke Chianti-wijnen, Brunello’s of Vino Nobles, maar buiten deze wijnen is Toscane ook hofleverancier van hele andere specialiteiten en lekkernijen.

Hieronder vindt u een opsomming van mogelijke bezoeken en activiteiten, die geweldig bij de horecaopleiding aansluiten en die onderling goed te combineren zijn:

  • Bezoeken aan wijnboeren in Montalcino/Montepulciano/Santa Catalina en Chianti
  • Proeverij van panforte/Cavalluci/Cantucci/Ricciarelli in Siena
  • Rondleiding in Siena langs bekende traiteurs met uitleg over streekproducten
  • Bezoek aan een olijfboer
  • Bezoek aan Fattoria San Donato met grootschalige proeverij van Toscaanse Aperitivos en wijnen
  • Bezoek aan kaasproducent van Pecorino en Ricotta

Op heen- of terugreis richting Toscane:

  • Bezoek aan een Aceto-fabriek in Modena met als specialiteit Aceto-ijs
  • Bezoek aan fabrieken van Parma-Ham en Parmezaanse kaas
  • Bezoek aan het centrum van Milaan

Als onderkomen is gekozen voor het Alcide***, centraal gelegen in Poggibonsi. Dit hotel heeft directe contacten met Horeca-opleidingen en heeft mogelijkheden voor workshops in de eigen keuken. Tevens verzorgt het hotel voor het diner Toscaanse streekspecialiteiten met per gerecht tekst en uitleg.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg