Sprookjeswonderland

    • Home
    • Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland

Sprookjeswonderland is een gezellig kinderpark in Enkhuizen. Het park is circa 4 ha. groot en bestaat uit een sprookjesbos, een theater, een wandeltuin, een kinderboerderij en een groot speelgedeelte. Het is bedoeld voor de wat kleinere kinderen. De kinderen kunnen zich hier zo’n 4 tot 5 uur prima vermaken.

In het Sprookjesbos vinden we een kabouterdorp en ontmoeten we sprookjesfiguren als Sneeuwwitje, Doornroosje, Roodkapje, Pinokkio en vele anderen. Hier bevinden zich ook tovenaar Magus Fluvius en de Vliegende Heks. Alle figuren bewegen en zijn voorzien van geluidseffecten.

Op de Kinderboerderij is een bezoekersplaats waar de kinderen zich vrij tussen de dieren kunnen begeven. Op de dierenweides lopen lama’s, kangoeroes en hertjes. Het Speelgedeelte omvat een speeltuin met een geheel eigen karakter. Bijna alle toestellen zijn uitgevoerd met een dierfiguur, variërend van eend tot olifant. De kinderen kunnen een rondje varen in een bootje in de vorm van een lieveheersbeestje of een ritje over het boerenerf maken op een levensechte pony. Ook kunnen zij, begeleidt door het fluitspel van de Rattenvanger van Hamelen, een rondje maken in een trapskelter in de vorm van een rat. Rondom het speelgedeelte rijdt de parktrein die plaats biedt aan ongeveer 45 personen.

Bij minder mooi weer bieden kasteel Violinde en het Tijdhuis uitkomst. In het kasteel is meerdere keren per dag de voorstelling over het verwende prinsesje Violinde te zien. In het Tijdhuis neemt Vadertje Tijd je samen met de vier seizoensfeeën mee op een reis door de vier jaargetijden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg