Space Expo

Space Expo

Trois… Deux… Unité… Feu!!! Zo wordt op de lanceerbasis van Kourou in Frans Guyana afgeteld als er een Europese Ariane raket wordt gelanceerd. In Space Expo wordt elk uur, met bulderend lawaai, licht- en rookeffecten zo’n spectaculaire lancering nagebootst.

Reis door de ruimte in Space Expo
Ruimtevaart is een fantastisch avontuur. Dat kun je zien én meemaken in Space Expo, het officiële bezoekerscentrum van de Europese ruimtevaartorganisatie ESA/ESTEC.
Maak een reis door de geschiedenis van de ruimtevaart. Met multimediashows volg je de maanlanding en de reis van de Nederlandse ESA astronaut André Kuipers. De maanlander kun je zien op ware grootte. Kruip in de huid van een astronaut en beweeg je in modules van het International Space Station, waar je kunt zien hoe de astronauten wonen en experimenten uitvoeren. Of probeer met een robotarm een zonnepaneel te repareren. En natuurlijk kom je alles te weten over de Nederlandse astronauten Wubbo Ockels en André Kuipers!

Astronautendiploma
In Space Expo kun je een gratis astronautendiploma verdienen door een speurtocht te doen. Met handtekeningen van Wubbo Ockels en André Kuipers.

Astronautenklas en rondleidingen
Altijd al gedroomd om astronaut te worden? In de ruimteklas horen, zien en ervaren kinderen wat er bij komt kijken om de ruimte in te gaan. Ook is het mogelijk om een rondleiding te boeken. Een deskundige gids legt op het niveau van de groep uit hoe astronauten wonen en leven aan boord van het International Space Station en hoe raketten en satellieten werken. Natuurlijk worden de kinderen ook nog even meegenomen naar de maan. De astronautenklas en/of een rondleiding moeten voor een bezoek worden gereseveerd.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg