Orchideeënhoeve en Weerribben

    • Home
    • Orchideeënhoeve en Weerribben

Ook weer een “Gouwe Ouwe” en op verzoek van diverse groepen opnieuw in deze brochure opgenomen: Een bezoek aan de Orchideeënhoeve in Luttelgeest, de grootste tropenflora van Europa. In diverse themahallen maakt u als het ware een wereldreis naar Midden-Amerika, Australië en Azië. Een wereld vol kleur en fleur; duizenden soorten zeldzame orchideeën, tropische vlinders en vogels, kleurrijke Lori’s, reptiel en Koikarpers zijn op natuurlijke wijze samengebracht. De laatste jaren is dit sprookjesparadijs uitgebreid met de Vlindervallei, de Lori-tuin en onlangs de Amazonevijver met diverse soorten meervallen. Groot voordeel is, dat alles overdekt is en dus  niet afhankelijk van het weer.

Schijn bedriegt in Nationaal Park de Weerribben. Hoe ongerept dit park er ook uit mag zien, elke vierkante meter is door mensenhanden gemaakt. Toch kun je haast niet dichter bij de natuur komen dan in dit grote, groene doolhof. Bomen, water, vogels en eindeloze rietvelden: de natuur in de Weerribben ziet er ongerept uit. In drie eeuwen tijd groeven de bewoners het veen af om er turf van te maken. Zo veranderde de schop het landschap in een zompig moerasgebied waar smalle stroken land en water elkaar afwisselen. Met rondvaartboot  de “Sylvia” doorkruist u dit bijzondere gebied.

In de ochtend vertrekt u vanuit uw woonplaats naar Luttelgeest, waar u bij aankomst wordt verwelkomd met 2x koffie en gebak. Vervolgens bezoekt u tot aan de lunch de overdekte thematuinen. Na de lunch rijdt u naar Ossenzijl, waar de boottocht van 5 kwartier door de Weerribben van start gaat. Onderweg krijgt u koffie met cake geserveerd. Ook is er gelegenheid om het Natuuractiviteitencentrum te bezoeken.  Op de terugweg geniet u in Harskamp  van een goed verzorgd driegangendiner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

twee kopjes koffie met cake

entree

koffietafel met kroket

1 orchidee

rondvaart

koffie met cake

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg