Ontdek de oudste stad van Belgie

    • Home
    • Ontdek de oudste stad van Belgie

Tongeren is zoveel meer dan een poort naar het mooie Haspengouw, het ‘Toscane van het noorden’. De oudste stad van België is een heerlijke plek voor een citytrip. Of u nu graag in het verleden duikt, van cultuur houdt, gezellig shopt of proeft van gastronomische toppers…. Tongeren heeft het allemaal.

De oudste stad van België ademt geschiedenis uit. Van de Romeinse en middeleeuwse stadswallen tot de imposante gotische basiliek en het bekoorlijke begijnhof, beschermd als UNESCO-werelderfgoed. In Tongeren bekoort het verleden. En toch prikkelt de stad ook met haar moderne geest. Kooplustigen laven zich aan de vele trendy winkels en hippe boetieks. Bourgondiërs nippen van een lokaal Amburonbiertje op gezellige terrasjes aan de vernieuwde Grote Markt met een goedkeurende blik van Ambiorix. Tijdens de rondrit onder begeleiding van een deskundige gids maakt u kennis met de mooiste plekjes van Tongeren en de bezienswaardigheden. Ook landelijk Haspengouw in de omgeving van Tongeren komt aan bod. Tijdens een wandeling met deskundige gidsen verkent u Tongeren. U bezoekt de Grote Markt met het standbeeld Ambiorix, de Gotische Onze Lieve Vrouwebasiliek, het unieke begijnhof met haar smalle straatjes en gezellige pleintjes, de begijnhofkerk, het Agnettenklooster, De Moerenpoot en een deel va de middeleeuwse wallen.

Via een koffiestop in Brasschaat rijdt u naar Tongeren waar bij aankomst de broodmaaltijd met soep al voor u gereed staat. Na de lunch maakt u kennis met de gids voor een prachtige rondrit door Tongeren en Haspengouw. Na de rondrit gaat u te voet de stad verkennen. Op de terugweg gebruikt u in Nederland een driegangen diner!

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

2 kopjes koffie met gebak

lunch met soep

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg