Drielandentocht

We maken een rondrit met de gids via het Vijlener bos en een gedeelte van de Mergelland route.  Het Vijlenerbos in de gemeente Vaals, nabij het bergdorpje Vijlen, is het meest langgerekte bosgebied van Nederland. Het strekt zich over een lengte van ca. 8 km tussen Epen en het Drielandenpunt. In totaal is het Vijlenerbos ca. 650 ha groot. Ongeveer 200 ha van de hoogste delen van het bos bestaan uit tamelijk vlakke plateaus, de rest bestaat uit hellingen. De uitgestrekte hellingbossen worden gekenmerkt door forse hoogteverschillen van zo’n 100 meter. Het hoogste punt is, met 323 meter, het Drielandenpunt.

In het noorden van de Eifel ligt het Nationaal Park Eifel, een beschermd natuurgebied met een oppervlakte van 110 vierkante kilometer. In het Nationaal Park Eifel wordt de natuur weer de natuur gelaten in haar eigen cyclus, zonder (te veel) ingrijpen van de mens. Net als in de oerwouden gaat de natuur hier haar eigen gang. In het gebied komen circa 1.450 bedreigde plant- en diersoorten voor, zoals bijvoorbeeld wilde katten en zwarte ooievaars.

Vanuit uw opstapplaats rijden we naar Vaals voor de koffie met vlaai. Na de lunch maken we kennis met onze gids en rijden we een prachtige route via het Vijlener bos en een gedeelte van de Mergellandroute. De lunch is weer in de Wilhelminatoren. Na de lunch zetten we onze reis voort via Eupen naar Nationaal Park Eifel naar het stadje Monschau waar u even de tijd krijgt om het stadje te ontdekken. Vanuit Monschau rijden we via een mooie route terug naar Vaals voor een goed verzorgd driegangen diner.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopjes koffie met vlaai

koffietafel met kroket

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg