Nationaal Bevrijdingsmuseum

    • Home
    • Nationaal Bevrijdingsmuseum

Nationaal Bevrijdingsmuseum

Beleef 65 jaar Bevrijding
Wil je meer weten over de Tweede Wereldoorlog? Ben je benieuwd naar wat die oorlog met jou te maken heeft? Op één van de mooiste locaties van Nederland, tussen de heuvels en bossen van Groesbeek, ligt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945. In dit museum – gelegen in de nabijheid van Arnhem, Nijmegen en de Duitse grens – is het verleden tot leven gebracht. Diorama’s, originele filmbeelden, toespraken en muziek nemen je mee naar de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Thema’s over de Tweede Wereldoorlog, bevrijding, mensenrechten, vrede en onvrijheid worden helder en informatief belicht. In het Bevrijdingsmuseum wordt niet alleen verteld over oorlog en vrede, vrijheid en onvrijheid, maar kun je dit zelf ook beleven, ruiken en voelen.

Hoe kan je de 65 jarige Bevrijding beleven?

Via een klassieke rondleiding
De scholieren krijgen eerst een mooie film over het leven van Anne Frank te zien. Daarna zal een gids hen alles over de bezettingstijd en bevrijdingstijd vertellen. Zelf zullen de kinderen ook actief bepaalde wetenswaardigheden
ontdekken. Zo spelen ze het dilemmaspel of doen ze op de
computer de tolerantietest.

Door middel van een opdrachtentour
Ook hier zullen de scholieren eerst een mooie film over het leven van Anne Frank bekijken. Aan de hand van een interactieve opdrachtenlijst kunnen
leerlingen daarna het museum verkennen. De leerlingen leren
spelenderwijs de verschillende thema’s rondom de Tweede
Wereldoorlog kennen. Er zijn verschillende opdrachtentours voor groep 6 tot en met groep 8. Bovendien zijn er opdrachtentours voor alle schoolniveaus (VMBO-HAVO-VWO) voor zowel onderbouw als bovenbouw.

Met een objectenkoffer het museum rond
De gids vertelt aan de hand van een koffer allerlei spannende verhalen over verzetsdaden, vervalste persoonsbewijzen en voedselbonnen. In de koffer liggen allerlei tastbare voorwerpen, zoals chocolade, een knijpkat, kogels en voedselbonnen. Deze vorm is vooral geschikt voor groep 5. Voorafgaand krijgen de leerlingen een film over het thema vrijheid te zien.

Bij al deze vormen is een gids verplicht. Om de beleving helemaal compleet te maken, kun je bovendien de Canadese begraafplaats met een gids bezoeken. Op de begraafplaats zullen de leerlingen ook een aantal opdrachten maken.

Dus beleef de 65 jarige vrijheid in en om het Bevrijdingsmuseum te Groesbeek!

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg