Het modernisme van Gaudi met workshop

    • Home
    • Het modernisme van Gaudi met workshop

Wie aan Barcelona denkt, denkt al vaak aan de Catalaanse architect Antonio Gaudi, de ontwerper van onder andere de Sagrada Familia en het Parc Güell, monumenten die op bijna elke ansichtkaart van Barcelona prijken!

Met deze thema-reis, die geschikt is voor de diverse nivo’s binnen het middelbaar onderwijs, wordt diep ingegaan op het Modernisme in Barcelona en omgeving, van de elementen, die ten grondslag liggen aan deze fascinerende bouwstijl tot aan de letterlijke creatie van een sculptuur of object in Gaudi-stijl, kortom: van denkproces tot kunstwerk. Het modernisme van Gaudi loopt dan ook als rode draad door deze werkweek heen.

Zo bezoeken we uiteraard de Sagrada Familia-kerk en de minder bekende maar wel heel bijzondere Colonia Güell . Maar ook in de omringende dorpen rond Santa Susanna zijn gemeentelijke parken en rotondes opgesierd met dit “nieuwe modernisme” .In het Parc Guell worden met al die prachtige kleuren en vormen de eerste creaties geboren van het Gaudi-project, want dat is dan toch wel de finishing touch op deze reis. In samenwerking met kunstenaarscollectief “Young at Art” zal immers binnen de hotelketen van ons huishotel Florida Park*** in Santa Susanna  gewerkt worden aan de Gaudi-zitelementen en tafels in de tuin van het hotel, een project dat al door eerdere groepen is opgestart en elke nieuwe groep breidt dit  kleurrijke project met een eigen identiteit uit. Dit project wordt dan ook uitdrukkelijk aangestuurd en begeleid door de specialisten van Young at Art. Deze kunstenaars hebben al met diverse scholen Gaudi-projecten gerealiseerd in Nederland (zie de website: www.youngatart.nl) en wat is er nu mooier om in mediterrane sferen aan zee:  zilte lucht,  wind door de haren, in het zonnetje, net als Gaudi een kunstwerk te scheppen?

In deze reis lopen thema’s als kunst, cultuur en natuur grillig door elkaar heen en waar het nog meer om draait: teamwork!! De hele week wordt in kleine groepjes een wisselprogramma gedraaid en een nadrukkelijke samenwerking tussen de leerlingen is een voorwaarde voor het slagen van het project.

Deze reis is opgebouwd uit de volgende modules:

*              Workshop Gaudi in de tuin en “het atelier” van het hotel

*              Instructie in het hotel met beamerpresentatie

*              In Barcelona bezoek aan de Sagrada Familia, Parc Guell,
Colonia Guell en Paseo de Gracia

*              In de omgeving van het hotel bezoek aan diverse projecten
in Gaudi-stijl

*              Bezoek aan de Modernistische kelder van Cava Codorniu
van de Modernist Puig y Cadafalch

*             Strandactiviteiten met als thema: golven, wind, horizon, geur!
Voor deze bijzondere reis maken wij graag met u een afspraak om in overleg met u  een wel heel bijzondere werkweek samen te stellen.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg