Het klassieke Holland

    • Home
    • Het klassieke Holland

Marken werd in de dertiende eeuw van het vaste land gescheiden door een storm. Daarop volgde een eeuwenlange periode van isolement voor de bevolking, die haar geld verdiende met de visserij. Pas in 1957 werd Marken door de aanleg van een dijk weer verbonden met het vasteland, waardoor het een schiereiland werd. Desondanks is het authentieke karakter van Marken goed bewaard gebleven en hebben de bewoners veel tradities in ere gehouden. Er is dus zoveel veranderd. Het voormalige eiland straalt nog steeds een oase van rust uit.  Een wandeling langs de ophaalbruggen en smalle steegjes laat de echt charme van het schiereiland zien.

Volendam trekt jaarlijks bijna 2,5 miljoen bezoekers. Behalve toeristen en dagjesmensen zijn er ook steeds meer vrienden, families, collega’s of zakelijke relaties die de unieke sfeer van Volendam aangrijpen voor een bijzondere dag, groepsuitje of rondleiding in Volendam. Volendam staat wereldwijd bekend om de prachtige haven en vele beroemde Nederlandse artiesten. Niet voor niets dat het wordt bezongen als de Parel van de Zuiderzee.

Via een koffiestop in Haarzuilens rijden we naar het mooie Marken. Hier staat de gids in klederdracht op ons te wachten. Hierna brengen we eerst een bezoek  aan een klompenmakerij en krijgen we hier ook een demonstratie over hoe klompen worden gemaakt. Vervolgens wandelen we met de gids door het mooie Marken. Tegen het middaguur nuttigen we een warme lunch met vis of kip. Hierna maken we per boot de overtocht naar Volendam.  In Volendam bezoek  we eerst de bekende Cheese Factory inclusief proeverij. Hierna maken we een wandeling door het bekende Volendam. Vervolgens hebben we nog even vrije tijd in Volendam. Op de terugweg staat er nog een koffietafel voor ons gereed.

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met gebak

gids in klederdracht

entrees

demonstraties

warme lunch met vis of kip

proeverij

overtocht

koffietafel met kroket

 

Optie:

Pittoresk Volendam

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg