Heiligen in Museum Vaals en Klooster Wittem

    • Home
    • Heiligen in Museum Vaals en Klooster Wittem

Museum Vaals presenteert haar tentoonstellingen in een monumentale kloosterkapel met prachtige gebrandschilderde ramen en wand- en plafondschilderingen. In deze “kleurrijke kijkdoos” wordt u als bezoeker overweldigend omringd door een unieke verzameling van ruim 200 prachtige heiligenbeelden met een hoogte van 1 meter tot wel 3,5 meter, wisselend gecombineerd met hedendaagse schilderkunst. De heiligenbeelden hebben allemaal hun eigen verhaal.

Bezoek een typisch Limburgs Klooster waar nog daadwerkelijk kloosterlingen wonen.  Klooster Wittem is nog steeds het spirituele centrum van de gehele regio en heet groepen van harte welkom om eens binnen te komen kijken. Maak kennis met o.a. de barokke Kloosterkerk en Kapellen, maar u komt ook op plaatsen waar u als individuele bezoeker niet  komt.  Geweldige gidsen leiden u rond en vertellen over heden en verleden van het klooster en zijn bewoners, de paters Redemptoristen. Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 bezoekers dit bedevaartsoord en in het klooster woont nog altijd een kloostergemeenschap van de  Redemptoristen Orde.  Zeer bezienswaardig is ook de  Grafkelder en Kloosterbibliotheek!

In de ochtend vertrekt u vanuit uw opstapplaats naar Thorn, waar u een lekker kopje koffie met Limburgse vlaai geserveerd krijgt. Hierna brengt u een bezoek aan Museum Vaals. Na het bezoek wordt hier ook de koffietafel met kroket genuttigd in de Zwarte Madonna. In de middag brengen we een bezoek aan Klooster Wittem. Hier krijgt u een rondleiding. Vervolgens maken we nog onder begeleiding van een gids een mooie rondrit. Op de terugweg stoppen we in Soerendonk voor een heerlijk driegangen diner.

Max.80 personen

 

Inclusief:

vervoer per luxe touringcar

kopje koffie met vlaai

entrees

koffietafel met kroket

rondleiding

gidskosten

3-gangen diner

 

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste
aanbiedingen en reizen?

-tour-bg vervoer-bg